מועצת העירייה אישרה אמש (ב') את הצעת התקציב של עיריית תל אביב-יפו לשנת 2022. הצעת התקציב הרגיל מסתכמת לסך של 5.840 מיליארד ₪ (גידול של 330 מיליון בהשוואה לתקציב 2021), באמצעותם תמשיך העירייה להעצים את השירותים הניתנים לתושבי העיר בכל תחומי החיים, בדגש על תחומי החינוך, הרווחה, הקהילה ואיכות החיים והסביבה. הצעת תקציב הפיתוח לשנת 2022, המסתכמת ב- 1.93 מיליארד ₪ (לעומת תקציב של כ-1.15 מיליארד ב-2021), נגזרת מתכנית חמש שנתית מעודכנת הכוללת פיתוח תשתיות, הקמת מבני ציבור, תרבות, חינוך וספורט.
תכנית העבודה לשנת 2022 נבנתה בצל משבר הקורונה תוך ריסון תקציבי ואחריות ציבורית, ומתייחסת לאתגרי העיר והעירייה בפרויקטים נקודתיים ורב שנתיים.
ביסוס מצבה הכלכלי של העירייה מאפשר לעירייה להרחיב את השירותים הניתנים לתושבי העיר ולהעלות את איכותם, בייחוד בתקופה מורכבת זו. ניהול תקין ומוקפד לאורך שנים ארוכות היא המפתח ליכולתה לשל העירייה השקיע משאבים רבים יותר על מנת להעניק לתושבי העיר- עם דגש מיוחד על יפו והדרום- מערכת חינוך איכותית יותר, שירותי רווחה מתקדמים ומקיפים, היצע תרבותי עשיר ומגוון כיאה למטרופולין ושיפור משמעותי באיכות החיים ואיכות הסביבה שהופכת נקיה וירוקה יותר.
- תקציב מינהל החינוך- 1.49 מיליארד ₪ (גידול של כ-11 מיליון ₪)
- תקציב מינהל שירותים חברתיים- 697 מיליון ₪ (גידול של כ-23 מיליון ₪)
- תקציב מינהל קהילה- כ-452 מיליון ₪ (גידול של כ-39 מיליון ₪)
- תקציב חטיבת התפעול, איכות החיים והסביבה- 1.20 מיליארד ₪ (גידול של כ-60 מיליון ₪)
מדברי ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי בישיבת אישור התקציב: "הרגע הזה בשנה הוא הבסיס המהותי לכל מה שמתרחש בעיר תל אביב-יפו. המספרים טומנים בחובם הכרעות ערכיות. באמצעותם אנחנו הופכים למציאות מושגים מופשטים כמו תרבות, רווחה, קהילתיות, חינוך, טיפוח מדע, מחקר וחשיבה רציונלית, דמוקרטיה וסובלנות, תכנון ארוך טווח, קיימות, אחריות לאומית ועוד. כל אלו מנחים אותנו כיצד לפעול בנסיבות שכופות עצמן עלינו ומשתנות ללא הרף. תכנית העבודה והתקציב אשר אושרו עתה נותנים מענה והרחבה תקציבית תוך דגש מיוחד לצרכים העירוניים השונים. אפשר לראות בו הרחבה בחינוך, בשירותים החברתיים, בתחומי הדיור והתכנון, בקהילה, בתפעול – בתברואה, בקיימות ועוד ועוד.
התקציב העירוני מביא ליד ביטוי גם הישגים חשובים בתחום הוזלת עלות הקיום לתושב. אמנם כעירייה "בעיר היקרה בעולם" איננו שולטים בעלויות המזון, הביגוד, מוצרי הבית, ההיגיינה האישית, החשמל, המים ויתר הרכיבים מהם מורכב המדד – עדיין אנחנו ממשיכים לפעול להורדת יוקר המחייה בכל מה שנתון לשליטתנו. התקציב משקף את ההכנסות מארנונה למגורים, שהיא מהנמוכות בערי המרכז; סבסוד חסר תקדים של פעילויות פנאי וספורט בקאנטרים ובמרכזים הקהילתיים; קידום פרוייקטים נוספים לדיור בר השגה (למשל במסגרת תכנית שדה דב ומתחמים אחרים); תכנון מאסיבי של דירות קטנות; מלגות דיור וסיוע; האפשרות לזנוח את הרכב הפרטי הודות לחלופות תחבורתיות עירוניות; חינוך ומרכזי לימודים עירוניים ברמה גבוהה ללא עלות; הנגשת המרחב הציבורי לפעילות קהילתית; היכולת לצרוך תרבות בדיגיתל ולגדל ילדים עם דיגיטף; פיקוח על מחירי מזון במוסדות עירוניים ובחופים (לרבות במתקני החוף); אירועים ופעילויות עירוניות לתושבי העיר ועוד – כל אלו מצטברים לחסכון משמעותי במשק הבית ומאפשרים לרבות ורבים להישאר בעיר למרות יוקר המחייה. התקציב אותו אישרנו מאפשר את כל אלה ועוד פעולות רבות לטובת רווחת תושבי העיר והמבקרים בה".