עוגת הקאפקייק כמעט תמיד נושאת כתר מגונדר על ראשה – קרם או זיגוג. מי שיתעמק בעניין יגלה שההרכב הבסיסי של הקאפקייק, בהפשטה מסוימת, אינו אלא גרסה מוקטנת של עוגה בחושה.
לקראת החג, מומחי מחלקת האפייה ברשת “הסטוק” מספקים מתכון לקאפקייקס וניל ושקדים עם קצפת ותותים.
מתכון חלבי
זמן עבודה: 45 דקות
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שקדים טחונים
2 ביצים , בטמפרטורת החדר
שמנת חמוצה 9% שומן- 1 גביע
כוס וחצי קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
10-12 תותים, חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים סלסילות נייר לקאפקייקס בתוך תבנית שקעים או לחילופין בתבניות קאפקייקס נון סטיק.
- בעזרת מיקסר ידני מקציפים יחד חמאה, סוכר ווניל, במהירות גבוהה מאוד עד לקבלת תערובת קרמית רכה ואוורירית.
- עתה, מוסיפים את הביצים, אחת אחת.
- יש להוסיף את השמנת החמוצה ולערבב היטב.
- מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- בתבנית השקעים או לחלופין בתבניות הקאפקייקס ממלאים עד לכ-3/4 מגובה כל שקע.
- אופים במשך כ-20 דקות (משתנה מתנור לתנור) או עד שהקאפקייקס מזהיבות. לבדיקתן עשייתן יש
לנעוץ בהן קיסם ולוודא כי הוא יוצא עם פירורים לחים.
- כעת, יש להמתין לצינון מלא.
- ציפוי: מקציפים יחד שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים את הקצפת לבקבוק לחיץ המיועד לזילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי כל קאפקייק.
- מקשטים בקוביות תותים ומגישים.
חג שמח מרשת הסטוק!