הוכרזו הזוכים בפרס אנגל ליצירה מוסיקלית מקורית ולמחקר המוסיקה העברית והזוכים בפרס דיזנגוף לאמנויות הפלסטיות לשנת 2021
רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: “תל אביב-יפו משמשת מרכז ליצירת תרבות, מדע, אמנות וספורט, והיא מטפחת, בחינוך ובמעשה, את המצוינות, את החדשנות ואת היצירתיות. על מנת להמשיך ולעמוד בסטנדרטים של עיר המבקשת להיות מרכז תרבות לאומי שכזה, העירייה משקיעה בפיתוחם וקידומם של כל ענפי האמנות, כולל המוסיקה, המחקר והאמנויות הפלסטיות. כחלק מכך אנו רואים חשיבות בציון והענקת פרסים לאלה המעשירים את חיינו ביצירותיהם, מרחיבים את גבולות הידע שלנו בפעילותם המדעית ומייפים סביבנו את עולמנו הפיזי, כדי שמלאכת היצירה תמשיך לשגשג בעיר”.
פרס אנגל ליצירה מוסיקלית מקורית ולמחקר המוסיקה העברית
חברי ועדת השופטים: ד”ר אמיר מנדל (יו”ר) הילת בן קנז ופרופ’ אסף זהר החליטו להעניק את פרס אנגל ליצירה מוזיקלית מקורית ולמחקר המוזיקה העברית לשנת 2021 מטעם עיריית תל אביב-יפו לבעז בן-משה (יצירה) על יצירתו “הלאה ממני – מחזור שירה טרסג’נדרית” ולד”ר ביאטריס בר (מחקר) על ספרה “בן ציון אורגד ויצירותיו: שליחות, ציונות והמקום האישי”.
צילום: יואל לוי
הפרס ליצירה מוזיקלית מקורית מוענק למלחין בעז בן-משה. היצירה בעלת האיכויות הנדירות שמשלבת שפה מוזיקלית עכשווית ומעודכנת, חיבור דרמטי בין טקסט למוזיקה ועוצמה רגשית יוצאת דופן. היא נוגעת בסוגיה חברתית אקטואלית, אך איננה הופכת להצהרה פוליטית אלא ממריאה לתחום האמנות הגבוהה ומקבלת איכויות מופשטות מוזיקליות ומרגשות. התזמור כולל כלים מסורתיים וקול לצד גיטרה חשמלית, ומייצג מוזיקה עדכנית מאד ועם זאת, בעלת מבנה קלאסי ששורשיו נטועים במסורת השיר האמנותי.
צילום: אסקף
המחקר של ד”ר ביאטריס בר, עוסק במלחין חשוב ומייצג דרכו את ההוויה הישראלית לאורך תקופה ארוכה ודינמית. המחקר מייצג את הרב גוניות של בן ציון אורגד ואת ההתפתחות של המוזיקה הישראלית, כפי שהיא משתקפת ביצירתו. המחברת ניתחה באופן מעמיק מגמות ותהליכים במוזיקה הישראלית וגם בחינוך המוזיקלי בישראל לאורך הדורות ועשתה זאת באופן שהוא מעניין לקריאה ועשוי לפתוח צוהר למחקרים עתידיים בכיוון זה.
עיריית תל-אביב-יפו מעניקה את הפרס ע”ש יואל אנגל, כדי לכבד ולהוקיר את אחד מאבות המוזיקה בארץ הישראלית המתחדשת שהקדיש את רוב שנות חייו לחקר שירי העם היהודי, להחייאתם במוזיקה האמנותית ולהפצתם בעם במטרה לעודד את היצירה המוזיקלית העברית המקורית ואת מחקרה.
פרס דיזנגוף לאמנויות הפלסטיות
חברות ועדת השופטים: דלית מתתיהו (יו”ר), תמר גטר ואלונה רודה החליטו להעניק את פרס דיזנגוף לאמנויות הפלסטיות לשנת 2021 מטעם עיריית תל אביב-יפו ליצחק גולומבק ולעדינה בר-און.
צילום: גאיה טננבאום
הפיסול והרישום של פרופסור יצחק גולומבק מאתגרים את תפיסת החלליות של היצירה בקריאתם המפתיעה את מסורות הקולאז’ בציור [במיוחד הלוקאלי] ובהמציאם ערוץ חדש לעיסוק במעמד המילה ביחס לגוף פיסולי. יצירתו מתחברת באורח מקורי ורב העזה לשאלות מרכזיות אודות משמעות השכפול, הסדרה והחזרה בהקשר של עבודה ידנית.
אלה, ומעל לכל שאלת נוכחות הדובר, יצרו פיסול פיגורטיבי-סיפורי ומושג חדש של אינטימיות, תכונות שהכו גלים נרחבים בשדה המקומי מאז אמצע שנות ה-80.
עדינה בר און, היא אמנית מופע חלוצית ועקבית הפועלת קרוב לחמישה עשורים בשדה האמנות המקומי והבינלאומי. יצירתה נטועה בשאלת “ההופעה” כחוויה של התנסות המגיעה להכרתו של הצופה באופן ישיר ללא הסתמכות על תיאוריות או תחומי ידע. באמצעות גופה וקולה מחוללת בר און קריאת תיגר מעוררת על גבולות מדיומלים, פוליטיים ובין אישיים. יצירתה שאינה הצגה של דבר או ייצוג רעיון, נענית למבנים מופשטים הקוראים לנוכחות מועצמת וחד פעמית של הרגע הנוכחי ולעוצמתה של פעולה בעולם.
צילום: שחר דיוויס
עיריית תל-אביב-יפו מעניקה את הפרס ע”ש מאיר דיזנגוף לאמנים מתחום הציור והפיסול היושבים במדינת ישראל ויוצרים בה.
נימוקי השופטות והשופטים יופיעו במלואם בחוברת הפרס.
הפרס, בסך 18,000 ₪, יוענק לכל אחד מהזוכים בטקס חגיגי שייערך ביום שלישי, 7 בדצמבר2021, במעמד ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי ובהשתתפות השופטים, הזוכים בפרס השנה וזוכי הפרס בשנים הקודמות.