![איך לבחור שרת לעסק?](https://tlvct.co.il/wp-content/uploads/thumbs/telework-6795505_1280-3eryja7axomesww2q56lmo.jpg)
בחירה של שרת אחסון לעסק היא לא דבר של מה בכך. יש לחשוב על הצרכים של העסק שלכם היטב ולהתאים לו את השרת המתאים ביותר לצרכים שלכם ובמסגרת התקציב כמובן. רוב חברות אחסון האתרים המובילות מספקות מגוון אפשרויות לבחירה וצריכים רק להזמין את החבילה המתאימה עבורכם.
שרת אחסון איכותי הוא מרכיב חשוב ביותר בהצלחה של כל אתר אינטרנט. לא תמיד משקיעים בבחירת השרת מחשבה והדר עלול לעלות לכם ביוקר. אפשר לערוך השוואות בין כמה חברות אחסון אתרים ולמצוא את מי שמציעה לכם את השרת הטוב ביותר עבורכם במחיר הכי משתלם מבין האפשרויות.
איזה סוגים של שרתים יש?
הדבר הראשון שחשוב להבין הוא איזה סוגים של שרתי אחסון קיימים בשוק ומה ההבדלים בניהם.
- שרת שיתופי – השרת הכי נפוץ הוא שרת שמשתף אתרים רבים על אותה מערכת הפעלה ומשאבים שיש לשרת. כלומר כל האתרים משתמשים באותו זיכרון, מאיץ גרפי, מעבד או דיסק אחסון. הדבר מוביל לכך שמדובר על שרת אחסון זול יחסית אבל איטי מאוד, ברמת אבטחה נמוכה ועם מגבלות בגמישות שטח אחסון בחבילות שלו. מתאים בעיקר למי שמחפשים רק מחיר זול ולאתרים קטנים או פשוטים מאוד.
- שרת וירטואלי – הדור החדש של שרתים מבוסס על שרת אחסון בענן. הכוונה היא שהשרת מרוחק מהעסק אך הוא מספק לו שירות ועוצמה כאילו הוא קרוב אליו. השרתים הללו גמישים בשטח האחסון שנדרש למשתמשים, האבטחה ברמה גבוהה מאוד, יש מהירות טעינת דפים גבוהה וגם שירותי גיבוי קבצים ומידע עד מספר שבועות או חודשים לאחור. מתאים לרוב סוגי האתרים שיש כיום מאתרי תדמית ועד אתרי מסחר או רשתות חברתיות וכדומה.
- שרת ייעודי – השרת היותר יקר בחבורה וכזה שדורש יותר ידע טכני וירידה לפרטים מצד בעלי העסק (השרת). הוא ייעודי כיוון שכל היעוד שלו הוא שירות של אתר אחד בד"כ, רמת האבטחה בו גבוהה והוא מהיר אך גם יקר מאוד. מעבר לכל אלו נציין שוב שיש להגדיר אותו באמצעות טכנאי מיומן וגם לעדכן אותו כך מדי פעם או כאשר יש בעיה פיזית או וירטואלית. מומלץ כיום רק לתאגידים, חברות ענק או מוסדות ממשלה.
לסיכום ההשוואה נציין שעבור מרבית בעלי העסקים ההמלצה היא על שרת וירטואלי בענן שיספק את הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר, במהירות ועם רמת אבטחה גבוהה.
מה האלמנטים הנוספים שחשובים בבחירת שרת לעסק?
יש כמה אלמנטים חשובים נוספים בבחירת שרת:
- התאמה לתוכן – יש שני סוגים של מערכות הפעלה בשרתים שכל אחת מהם בעלת התאמה טובה יותר לסוגי אתרים בשפות קוד שונות. לאתרים של וורדפרס ודומים להם מומלץ שרת לינוקס ואילו לאתרים שמבוססים בעיקר על ASP מומלץ שרת ווינדוס של חברת מיקרוסופט.
- מיקום השרת – כדאי לבחור שרת אחסון שנמצא בישראל כדי לקצר את טווח העברת תקשורת הנתונים ברשת ולקבל מהירות גבוהה יותר. כמו כן במקרה של תקלה קל יותר לטפל בשרת אחסון מקומי מאשר מרוחק מבחינת שירות הלקוחות וכדומה.
- גיבוי מידע – חובה לברר אודות מערכת גיבוי המידע שיש לשרת שתבחרו. היום חשוב להיות מוגנים היטב מפני האקרים אבל גם עם אמצעים לשחזור מהיר של המידע והקבצים החשובים לעסק במקרה של פריצה לשרת או במקרה של פגיעה פיזית במחשבים של העסק וכדומה (שריפה וכו').
ההמלצה שלנו היא לבחור שרת אחסון מקומי, מבוסס על מערכת ההפעלה לינוקס ועם מערכת גיבוי קבצים ואבטחת מידע ברמה גבוהה.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת Sweethome אחסון אתרים אשר מעניקה פתרונות אירוח על גבי שרתים יציבים, מהירים ומתקדמים מבית HP על תשתית מחשוב ענן פרטית בישראל.